ŠFRB zriadil infolinku o možnostiach štátnej podpory bývania

13.11.2014 Bratislava

Bratislava 13. novembra (TASR) – Informácie o možnostiach poskytnutia úverov na bývanie od štátu bude po novom možné získať aj prostredníctvom telefonickej infolinky. Štátny fond rozvoja bývania (ŠFRB) na tento účel zriadil číslo 0850 166 031. TASR o tom informoval jeho hovorca Rastislav Lackovič.

Na telefónnom čísle budú k dispozícii informácie o existujúcich úveroch aj o možnostiach poskytnutia nových. V minulosti sa k nim dalo dostať len cez mestské úrady, na internetovej stránke fondu alebo prostredníctvom prezentácií ŠFRB na podujatiach a veľtrhoch. Zlepšiť by sa tak mala podľa Lackoviča ich dostupnosť pre súčasných i budúcich klientov.

"V čase skúšobnej prevádzky bol zistený veľký záujem o túto možnosť komunikácie so ŠFRB. Telefonujúcich najviac zaujíma možnosť poskytnutia úveru na kúpu bytu, výstavbu rodinného domu, možnosť rekonštrukčných prác, obnovy a zateplenia bytových domov, predčasného splatenia úveru a zdravotne ťažko postihnutých občanov ich možnosť na získanie výhodného úveru," priblížila generálna riaditeľka ŠFRB Dana Pištová.

Štátny fond rozvoja bývania zabezpečuje podporu v oblasti bytovej politiky a zefektívnenia existujúceho systému podpory bývania, ktorá sa realizuje v prevažnej miere formou poskytovania výhodných dlhodobých úverov. Slúži najmä na vytváranie výhodných podmienok pre obstarávanie nájomného bývania pre sociálne slabšie skupiny obyvateľstva, cielenú obnovu bytového fondu, zvýšenie efektívnosti podpory bývania a využitie prostriedkov štrukturálnych fondov Európskej únie.
 

Vyberte región